Lindvallen A
9 juni 2023
19:00

Referat: Korsnäs IF FK - Fagersta Södra IK

Ekberg målskytt i 1-2 förlusten mot Korsnäs på bortaplan. Södra fick inte med sig några poäng från Korsnäs på fredagskvällen utan hemmalaget Korsnäs vann med 2-1 .
Korsnäs började klart bäst och träffade ribban i den 3:e minuten med en kanon . Kristian Ekberg hade ett fint läge direkt anfallet efter men avslutet utanför . Korsnäs tar ledningen med 1-0 i den 13:e minuten när en Korsnäslirare får nicka in bollen helt ostört efter ett inlägg . Korsnäs har ett par fina lägen till men Oscar i södramålet räddar lägena fint . Södra sticker upp och är nära mål i den 36:e minuten genom Kristian Ekberg men bollen nån cm utanför stolpen. Istället får Korsnäs en hörna i den 44:e minuten och på den gör man 2-0 då bollen går direkt i mål . 2-0 i halvtid till Korsnäs .

Korsnäs börjar den andra halvleken bäst och skapar ett par lägen där Oscar räddar den ena och det andra skottet går strax över ribban. Coach Calle gör några byten för att försöka "väcka" laget och Södra skapar några målchanser först är Ekberg igenom men hans avslut strax utanför stolpen igen . Artur Poghosyan gjorde ett väldigt piggt inhopp och är nära att göra mål när han är igenom i den 77::e minuten men avslutet räddas utav målisen. Artur har ett nytt bra läge i den 79:e minuten men avslutet utanför stolpen. I den 81:a minuten får Ekberg en boll i djupled som resulterar i en straffspark efter att han blivit fälld i straffområdet. Kristian tar hand om straffen själv och rullar in bollen säkert till 1-2 . Närmare än så kom inte Södra trots att vi försökte flytta fram positionerna i slutskedet . Det här var en match där Södra inte kom upp nån bra nivå spelmässigt utan nu gäller 1 veckas träning innan serieledarna Falun BS kommer på besök på söndag .
Södras bästa spelare var målvakten Oscar Lindbom som höll Södra kvar i matchen i första halvlek med några riktigt fina räddningar. Även målskytten Kristian Ekberg ska ha godkänt för sin insats , plus även till Hadi Hosaini